Ismerd meg a Mecsek-hegységet

Folytattuk a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RPDDK) szakaszait és közben Megkerestük a Mecsek legizgalmasabb látnivalóit, a legjobb leágazó túraútvonalakon.
1. Kéktúra a Mecseken keresztül/ Abaliget - Remete-rét

Mivel a Csapat nagy része egyéb elfoglaltságai miatt nem ért rá, úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk nélkülük a klasszikus kéket, hanem nekivágunk az 1989-ben alapított Dél-Dunántúli kéktúrának. Az összesen 543,2 km hosszúságú Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát a 9. szakasszal kezdtük, ami Abaligettől Zobákpusztáig tart. Erdei, autóban alvással, két nap alatt teljesítettük a szakasz, így volt időnk elidőzni egy-egy számunkra érdekes helyen. Emberekkel nemigen találkoztunk, és az erdőre béke és pára szállt az első napon. A Mecsek csodálatos hely, ahol napokra el lehet veszni. A többi a videóból kiderül.

2. Kéktúra a Mecseken keresztül/ Remete-rét - Zobákpuszta

Folytattuk az 1989-ben alapított Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát. Az erdőben aludtunk, így korán indulhattunk a Remete-rét fölül Zobákpuszta irányába, befejezni a 9. szakaszt. Az útvonalról két helyen tettünk kitérőt, így végül 32 km távolságot tettünk meg, és közben nagyszerű dolgokat láttunk.

3. Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet két napban

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Mecseken át vezető szakaszának utolsó epizódja a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetet mutatja be. Most Óbányáról indultunk és a patakvölgyön keresztül értük el Kisújbányát, ahonnan nyugat felé folytattuk utunkat. Ránk esteledett, szarvasokat, vaddisznókat, vadmacskát és rókát láttunk. Reggel Márévári kitérő után folytattuk a kék jelzésen az utat ott, ahol az előző túranapon abbahagytuk és elértük Zobákpusztát, ameddig korábban szemből eljutottunk a kéken.