Az Országos Kéktúra útvonalán a Balaton-felvidéken

Az epizódok az Országos Kéktúra Balaton-felvidéki szakaszát mutatják be.
.
1. Nagyvázsonytól Köveskálig

Az Országos Kéktúrán elértük a Balaton-felvidék kapuját. Aktuális túravideónk a Nagyvázsony - Balatonhenye - Köveskál szakaszt mutatja be kis Csapatunk szemszögéből.

2. A lángok közt született fennsík és a Szentbékkállai-kőtenger

Ez a rész Köveskál fölött csatlakozik be a Balaton-felvidék kéktúra útvonalára és Szentbékállán keresztül Mindszentkálláig mutatja be annak látnivalóit. Különleges tavakkal tarkított lávaplatón haladunk az országos kéktúra Köveskál fölötti szakaszán, majd megismerjük a különleges töttöskáli tájat és a Mindszentkálla és Szentbékkálla között található Kőtengert és annak ingókövét. A videó a csodálatos Vaskapu-völgyet is bemutatja, amiért megéri kitérőt tenni a túraútvonalról.

3. Mindszentkálla - Csobánc - Káptalantóti

Ez a rész a Balaton-felvidék kéktúra Mindszentkállától káptalantótiig tartó szakaszát mutatja be, annak látnivalóival és csapatunk élménybeszámolójával.

4. Mindszentkálla - Csobánc - Káptalantóti II.

Ez a rész a Balaton-felvidék kéktúra Mindszentkállától káptalantótiig tartó szakaszát mutatja be, annak látnivalóival és csapatunk élménybeszámolójával.

5. Káptalantóti - Gulács

Az országos kéktúra Káptalantóti - Gulács - Köbölkút szakaszáról szóló videó első része a Gulács környéké mutatja be. Megismerkedhetünk a szürke marha történetével, megtudhatjuk mi az ökörnyál, különleges panorámában lehet részünk és megismerhetjük az útvonal részletes bemutatását.

6. A titokzatos Badacsony

Elértük a Badacsonyt az Országos Kéktúra Balaton-felvidéki szakaszán. Felfedeztük jegesbarlang nyílását, ami nyáron is jéghideg levegőt áraszt, bejártuk a történelmi helyeket és megtaláltuk az egykori libegőszerű drótkötélpálya nyomait. Megismerkedhetünk a tanúhegy történetével, élővilágával és igyekszünk azt különleges perspektívákból bemutatni.

7. Szigliget

Az Országos Kéktúra egyik legszebb szakaszát, a Badacsonytördemictől Tapolca vasútállomásáig egy nap alatt teljesítettük, de annyi itt a látnivaló, hogy két epizódban mutatjik be. Az előző szakaszt a badacsonytördemici vasútállomáson hagytuk abba, így innen folytatjuk a túrát. Szigliget három hegye és a környező lapály rendkívül gazdag élővilágával és történelmi emlékeivel csalogat bennünket.

8. Szent György-hegy - Tapolca

OKT Balaton-felvidéki szakaszait bemutató sorozatunk 8. epizódja a Szigliget - Szent György-hegyi túranap második felén keresztül mutatja be a hegyet és annak történelmét. A szigligeti várból lefelé ért minket a dél, így a Szent György-hegy meglátogatása délutánra maradt. Hosszú szakaszon aszfalton haladtunk, majd a hegy déli szoknyáján szőlőültetvények és erdőfoltok között vezetett az Országos Kéktúra jelzése. Vidám hangulatban haladtunk felfelé, aztán a hegy atmoszférája és a látottak elkápráztattak bennünket.

9. Tapolca - Keszthely

A 4-es számú Országos Kéktúra szakasz Lesencetomajtól Keszthelyig tartó 20 km szakaszát mutatjuk be. A túrára március elején, egy borús, de annál vidámabb napon került sor. A videóból kiderül, milyen madárfajok látogatják rendszeresen Lesenceistvánd és Vállus gazdaságait, miért nem veszíti el minden lombhullató fa a leveleit ősszel, és hogy mik azok a látnivalók, amik felkeltették az érdeklődésünket a túra folyamán. A OKT-041 I.4/1-2 alszakaszokat teljesítettük és a 3.-at is befejeztük, így most léptünk át a Balaton-felvidékről a Keszthelyi-hegységbe. Szintén az utóbbi tájegységbe látogatunk el legközelebb, mert az országos kéktúra kétszer is keresztülszeli.